INDUL a KAJAK szezon!

Indul a kajakszezon!

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mienk a környező községek legszebb és legjobban kihasználható Duna-partja. Verseny szinten is, és hobby szinten sportoló kajakos számára is kielégítő körülményeket tudunk nyújtani kajak szakosztályunk működése folytán.

A közeljövőben tervezünk SPORTÁGI ISMERTETŐ NAP-ot tartani, amire minden alsó-, és felső tagozatos osztályt szeretnénk meghívni.
Ez alkalommal bemutatjuk a KAJAK sport edzésformáit.
A téli alapozó és nyári versenyszezon felkészítő vizes edzésen keresztül bemutatjuk az elhagyhatatlan nyújtó -lazító gyakorlatokat is.
Magyarázatot adunk a pontrendszer számítás szükségességéről és szabályairól.
A sportoló gyerekek versenyeztetési lehetőségeiről, versenytávokról, versenyhelyszínekről is tájékoztatjuk a megjelent érdeklődőket.

A Dömsödi Utánpótlás Sport Egyesület (DUSE) lehetőséget kínál a Magyarországon oly kedvelt és közismerten sikeres KAJAK sport űzésére! Kezdő kategóriában 1-6.oszt. gyerekeket, haladó szinten nagyobbakat is várunk!

A kajakozás NEM csak nyári, idényszerű edzésmunka, hanem egész évben van lehetőség a fejlődésre. Ősztől tavaszig az edzőtermünkben és az iskola tornatermében játékosan, változatosan és jókedvűen folynak az edzések, nyáron pedig természetesen a vízen vagyunk. Ez egy egész testet átmozgató, szép izomzatot eredményező sportág, amely fejleszti az egyensúlyérzéket, a koncentrációt és a kitartást, ami a sportolók iskolai teljesítményét is segíti.

A kajakozás leginkább egyéni sport, az eredményesség nem függ másoktól, csak a saját akaratunk, igyekezetünk és tehetségünk befolyásolja a sikert. A színesebb, élménydúsabb edzések és versenyzések érdekében azonban 2-es és 4-es hajóegységeket is alakítunk.

Az evezés feltétele az úszni tudás. Ennek elsajátítása céljából szervezett úszásoktatás történik heti egy alkalommal Ráckevén az Aqualand Wellness Hotelben úszóoktatók segítségével.

A vizes edzéseken a vezető edző munkáját és a gyerekek felügyeletét egy segédedző támogatja. Ilyenformán két motorcsónak biztosítja a gyerekek biztonságát a vízen. A kicsik minden esetben mentőmellényben eveznek!

Helyi adottságaink rendkívül kedvezőek. Dunánk széles, nyugodt vizű, minden szempontból ideális a kajakozásra. Edzőtáboroztatási lehetőségünk is van, ahová tavasztól őszig jönnek más kajak egyesületek az egész országból. Velük edzhetünk is, tanulhatunk egymástól és ismeretségeket is köthetünk, tehát egész évben vidám, játékos és céltudatos edzések várnak minden kedves érdeklődőt!

Kajakozz velünk! Köztünk a helyed!
Vár a DUSE Kajak Szakosztálya!

Info: Dömsödi Utánpótlás Sport Egyesület
Edző: Skobrák Anna Tel.: 0630 842 4802